LGBTT Hakları Platformu İzmir eylemi

İzmir’de, Lezbiyen Gay Biseksüel Travesti Transeksüel Hakları Platformu üyeleri, kendilerine yönelik artan cinayet ve şiddet olayları ile Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği tüzüğünün yeniden düzenlenmesi talebini protesto etti.

Platform üyeleri, balon patlatarak seslerini duyurmak istedi, tepkilerini dile getirdi. Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde toplanan platform üyesi yaklaşık 50 kişi, “Derneğimize dokunma, katilleri yakala”, “Eşcinseller susmayacak, saklanmayacak”, “Hepimiz eşcinsel, hepimiz travestiyiz” sloganları ve pankartları açarak yürüdü. Cadde girişinde yürüyüşlerini sona erdiren platform üyeleri adına açıklama yapan Deniz San, “22 Mayıs Cuma sabahı bir arkadaşımız daha öldürüldü. Çağla ilk değildi. Katiller bulunmadılar. Bu acılı günümüzde İzmir İl Dernekler Müdürlüğü de Siyah Pembe Üçgen İzmir Lezbiyen, Gay, Biseksüel Travesti ve Transeksüel Derneği’nin amaçlarının, genel ahlak ve ailenin korunmasına aykırı olduğu gerekçesi ile tüzüğümüzün düzeltmesini istedi” dedi.

Özgürlüğümüz engellenemez

Deniz San, “LGBTT bireylerin yaşama haklarının pervasızca ellerinden alındığı, savcı ve kolluğun etkili bir şekilde soruşturmadığı, yargının da ‘haksız tahrik’ indirimleri ile katillerin adeta ‘sırtlarının sıvazlandığı’ bir ortamda, LGBTT’lerin, örgütlenme özgürlüğünün, genel ahlak ve ailenin korunması gibi bahanelerle engellenmesi, bu ülkeyi biz LGBTT bireyleri için adeta bir can pazarına çevirmektedir. Kaygılıyız, çünkü, öldürülüyoruz, engellemiyorsunuz, dernek kuruyoruz, engelliyorsunuz” dedi. Açıklamanın ardından bir süre daha slogan atan grup, olaysız dağıldı.

30.05.2009

http://www.haberler.com/cinayet-ve-siddeti-kinama-eylemi-haberi/

Yorum bırakın